Ανάκτηση δεδομένων σκληρού δίσκου

Ανάκτηση δεδομένων σκληρού δίσκου

Διαγράψατε από λάθος ένα ή περισσότερα αρχεία από το σκληρό σας δίσκο; Δυστυχώς, είναι κάτι που συμβαίνει. Ευτυχώς, το PC-SOS είναι στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσει να αποκαταστήσετε τη ζημιά και να ανακτήσετε τα πολύτιμα δεδομένα σας.

Αν λοιπόν σας συμβεί κάτι τέτοιο, προσοχή: μην κάνετε καμία κίνηση που ίσως θα επιβαρύνει την κατάσταση και θα οδηγήσει σε οριστική απώλεια των δεδομένων σας, αλλά επικοινωνήστε μαζί μας, κι εμείς θα σας καθοδηγήσουμε για το τι πρέπει ή δεν πρέπει να κάνετε.

Η διαδικασία για την ανάκτηση δεδομένων σκληρού δίσκου έχει ως εξής:

  • Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να αποκτήσουμε το σκληρό δίσκο σας στα χέρια μας, αφού στις εγκαταστάσεις μας, διαθέτουμε τον ειδικό εξοπλισμό που είναι απαραίτητος για την εργασία αυτή. Έτσι θα μπορέσουμε να διαγνώσουμε ποιο είναι το πρόβλημα στο σκληρό σας δίσκο και να εκτελέσουμε τις απαραίτητες ενέργειες.
  • Αρχικά θα κάνουμε μια εκτίμηση για το ποσοστό του δίσκου που είναι ανακτήσιμο. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η επισκευή ενός σκληρού δίσκου είναι μια διαδικασία δύσκολη, που απαιτεί αρκετό χρόνο.
  • Αν θέλετε να επαναφέρετε αρχεία που χάσατε μετά από φορμάτ, θα πρέπει να προσέξετε ώστε να μη γράψετε δεδομένα στο σκληρό δίσκο. Μόνο τότε είναι πολύ πιθανή η ανάκτηση των δεδομένων σκληρού δίσκου σας.
  • Υπάρχει και η πιθανότητα ο δίσκος σας να έχει φθαρεί. Τότε βλέπετε το δίσκο στα Windows, αλλά δεν βλέπετε αρχεία.
  • Ένα άλλο φαινόμενο, που υποδεικνύει τη δυσλειτουργία του σκληρού δίσκου, είναι το πάγωμα του λειτουργικού συστήματος κατά την εκκίνηση του υπολογιστή. Ο υπολογιστής σας «κολλάει», δηλαδή, και το πιθανότερο εδώ είναι να μην αναγνωρίζεται από το BIOS.

Οι αιτίες που προκαλούν τα προβλήματα στο σκληρό δίσκο είναι συνήθως:

  • Πρόβλημα λογισμικού (software), το οποίο αποδίδεται σε κατά λάθος format ή διαγραφή από το χρήστη.
  • Βλάβη στο ηλεκτρονικό κύκλωμα ή το firmware. Οι βλάβες αυτές απαιτούν το άνοιγμα του σκληρού δίσκου. Είναι μια διαδικασία δύσκολη, που απαιτεί τεχνογνωσία και ειδικά εργαλεία. Μην αποπειραθείτε να επέμβετε μόνοι σας, ούτε και να αφήσετε κάποιον μη ειδικό να το κάνει, καθώς τότε η ανάκτηση δεδομένων σκληρού δίσκου θα είναι πολύ πιο δύσκολη.

Μετά την επισκευή του σκληρού δίσκου, θα επαναφέρουμε σε αυτόν ή τον καινούργιο σκληρό δίσκο σας τα αρχεία που ανακτήσαμε.

Κόστος και χρόνος ανάκτησης δεδομένων σκληρού δίσκου

Τόσο το κόστος, όσο και ο χρόνος που θα χρειαστεί για την εργασία αυτή εξαρτώνται απόλυτα από το μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί ο δίσκος σας. Αφού γίνει η διάγνωση, οι τεχνικοί μας θα είναι σε θέση να εκτιμήσουν χρόνο και κόστος και να σας ενημερώσουν.