Αλλαγή σκληρού δίσκου laptop

Αλλαγή σκληρού δίσκου laptop

Περιγραφή βλάβης:

Για όλους εσάς που το laptop είναι ζωτικό εργαλείο για την εργασία ή τα χόμπι σας, η αλλαγή σκληρού δίσκου laptop είναι μια σημαντική υπόθεση. Είναι μια κίνηση που θα ξαναδώσει ζωή στο φορητό υπολογιστή σας, όταν νομίζετε ότι είναι πια άχρηστος και είστε έτοιμοι να τον παροπλίσετε, ενώ στην πραγματικότητα μπορεί, με μια αλλαγή του σκληρού δίσκου, να σας υπηρετήσει για αρκετά ακόμα χρόνια. Η αλλαγή αυτή μάλιστα κρίνεται απαραίτητη, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να χάσετε τα δεδομένα σας σε περίπτωση αστοχίας του σκληρού δίσκου σας.

Συμπτώματα βλάβης:

Θα καταλάβετε ότι είναι ώρα να προχωρήσετε σε αλλαγή σκληρού δίσκου laptop όταν:

  • Ο υπολογιστής σας «σέρνεται» και δεν μπορεί πια να επεξεργαστεί δεδομένα με ταχύτητα όπως πριν.
  • Ο σκληρός σας δίσκος δεν αρκεί πια για ν’ αποθηκεύετε δεδομένα.
  • Πιο κρίσιμα είναι τα πράγματα, αν ανοίγοντας τον υπολογιστή σας βλέπετε τα Windows, αλλά όχι τα αρχεία σας. Τότε απαιτείται άμεσα ανάκτηση των δεδομένων σας.
  • Η αλλαγή του σκληρού δίσκου κρίνεται επιτακτική αν ανοίγετε τον υπολογιστή σας κι αυτός «κολλάει», που σημαίνει ότι ο χαλασμένος δίσκος μπλοκάρει το λειτουργικό σύστημα.

Αιτίες βλάβης:

Αλλαγή σκληρού δίσκου laptop  Ο σκληρός δίσκος είναι μια μηχανική συσκευή που δουλεύει ασταμάτητα και είναι φυσιολογικό να φθαρεί κάποια στιγμή. Η ζωή ενός σκληρού δίσκου δεν ξεπερνά τα 5 χρόνια.

Αλλαγή σκληρού δίσκου laptop  Ο υπολογιστής σας είναι παλιός και ο σκληρός του δίσκος δεν έχει επαρκή χωρητικότητα, δηλαδή είναι μικρότερος από 350-500 GB ή διαθέτει παλιό drive που δεν ξεπερνά τα 5400 RPM.

Αντιμετώπιση:

Οι έμπειροι τεχνικοί μας θα ελέγξουν το φορητό υπολογιστή σας και θα σας ενημερώσουν αν είναι δυνατή η αλλαγή του σκληρού δίσκου του laptop σας. Κατόπιν θα σας υποδείξουν τον καλύτερο τρόπο για να προχωρήσετε σε αλλαγή σκληρού δίσκου laptop χωρίς να χάσετε τα δεδομένα σας.

Ανάκτηση δεδομένων:

Σε περίπτωση που ο σκληρός σας δίσκος πάψει να λειτουργεί ξαφνικά κι έχετε χάσει τα δεδομένα σας, απευθυνθείτε άμεσα στους τεχνικούς μας. Προσοχή: μην κάνετε καμία κίνηση που θα επιβαρύνει την κατάσταση. Καλό είναι να μην καταφύγετε σε διάφορα προγράμματα που θα βρείτε για να κάνετε ανάκτηση δεδομένων μόνοι σας, καθώς τα αποτελέσματα είναι αμφίβολα. Η διαδικασία αυτή είναι δύσκολη και απαιτεί αρκετό χρόνο από ειδικούς τεχνικούς.

Back up δεδομένων:

Για να μην υπάρξει ξανά ο κίνδυνος να χάσετε τα πολύτιμα αρχεία σας, θα φροντίσουμε να κάνουμε back up των δεδομένων σας, να δημιουργήσουμε δηλαδή αντίγραφα ασφαλείας σε κάποια συσκευή αποθήκευσης.

Κόστος και χρόνος για την αλλαγή σκληρού δίσκου laptop:

Το κόστος αλλαγής σκληρού δίσκου laptop εξαρτάται από το σκληρό δίσκο που θα επιλέξετε για να αντικαταστήσετε τον παλιό. Ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος της ζημιάς, αν δηλαδή απαιτείται ανάκτηση δεδομένων ή όχι. Όταν έχουμε το φορητό υπολογιστή σας στα χέρια μας, θα μπορέσουμε να κάνουμε μια εκτίμηση και των δύο και σε συνεννόηση μαζί σας να προχωρήσουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Εγγύηση:

Για τα ανταλλακτικά σας παρέχουμε εγγύηση κατασκευαστή από 1 - 5  έτη (ανάλογα το μοντέλο).